Upravljanje skladištem za moderno logističko poslovanje  – WMS softver

Opis rešenja


U modernom svetu, pouzdanost, efikasnost i spremnost na promene je osnova za uspeh bilo kog preduzeća. Upravljanje skladištem sa sobom nosi često kompleksne i protivrečne zahteve: konstantna je potreba za redukcijom troškova, uz istovremeno povećanje operativne fleksibilnosti, pouzdanosti i efikasnosti. LX One softver je sofisticirano profesionalno rešenje koje predstavlja savršenu osnovu za uspešno upravljanje skladištem.

Odlikuju ga velika pouzdanost pri uskladištenju robe, odlična kontrola i sistem za praćenje i velika mogućnost integracije. Sve to doprinosi povećanju kvaliteta logističkih operacija i obezbeđuje isporuku robe iz skladišta bez greški. Efikasnost LX One rešenja je takva da može da zadovolji i očekivanja najzahtjevnijih korisnika.

Takođe LX One softver za upravljanje skladištem izlazi u susret zahtevima fleksibilnosti svojom modularnom i fleksibilnom arhitekturom na osnovu koje može da se prilagodi bilo kojoj strukturi skladišta. Dopunski moduli mogu da se dodaju u slučaju potrebe za obavljanjem specifičnih zadataka, formirajući jedno objedinjeno rešenje.

LX One WMS softverom su obuhvaćene sve najvažnije funkcionalnosti kao što su prijem, odlaganje, dopuna, prikupljanje, pakovanje, otpremanje, popis i kao druge koji se ređe koriste. Osim toga uz dodatne module omogućava rad sa raznim logističkim servisima i upravljanje resursima.

magacin01
magacin02
magacin03

Tehnologija rešenja


LX One sistem moguće je lako integrisati u postojeće ili novo kreirano sistemsko okruženje. Njegova klijent/server arhitektura ga čini primenjljivim u distribuiranim okruženjima koja su povezana LAN, WAN i Internet konekcijom. Urađena je i kompletna lokalizacija na Srpski jezik.
Uopšteno, LX One nije aplikacija za samostalnu primenu. Ona komunicira sa vašim postojećim ERP okruženjem preko standardnih interfejsa. LX One komunicira putem standardnih interfejsa na nadređenom operacionom nivou i sa robotizovanim sistemom za dopremanje i otpremanje robe u magacin, automatskim skladištima i drugim automatizovanim komponentama.

LX One je dostupan za Windows i Linux OS platforme i kompatibilan je sa Oracle i DB/2 bazom podataka. LX One RF mobilni klijent radi na bilo kojem uređaju sa Telnet emulatorskim softverom, i na PDA uređajima sa Windows CE / Windows Mobile Embedded softverom.

Prednosti i primene


WMS softver doprinosi

  •   smanjenju troškova držanja zaliha     unapređenju iskorištenja skladišnog prostora     smanjenje otpada (rastura, kalo, lom…)     boljem iskorištenju opreme     povećanju produktivnosti
  • smanjenjenju broja reklamacija (pogrešna isporuka)     smanjenju broja ponovo obavljenih poslova
  • uštedi u radnoj snazi     smanjenju papirologije     dostupnosti pouzdanim informacijama…

Referentna instalacija:

Nacionalna logistika ( Beograd ), Publik ( Valjevo )

magacin04